"Het was ontzettend leuk, inspirerend en vooral heel praktisch door de voorbeelden vanuit de praktijk. Er was veel gelegenheid om vragen te stellen en de mensen zijn geïnspireerd en enthousiast weer naar huis gegaan!"

Martijn Piet, voorganger LEG Aalsmeer

Evangelisatie training

Ons hart staat in vuur en vlam om Nederland te redden door het krachtige bloed van Jezus. Maar wij kunnen niet al uw collega’s, uw buurman, uw familie en uw vrienden bereiken. Die plek van invloed heeft u namelijk. Onze visie is simpel maar effectief. Het is gebaseerd op Efeze 4:11-12. Het is onze taak om het Lichaam op te bouwen en de Heiligen toe te rusten.

Samenkomst in GoesWe rusten u graag in Amersfoort toe om met vrijmoedigheid, vol kracht, helderheid en zelfverzekerd de goede boodschap te brengen. Op uw werk, bij uw buren, op de sportclub, op een verjaardag of waar u zich dan ook bevind. De toerusting duurt van 9:00 uur tot 14:00 uur, waarna de praktijk begint. De praktijk duurt van 14:00 uur tot 16:30 uur en zullen we afsluiten met een evaluatie.

  • Levensveranderende reis van logica
  • Grondig fundament vanuit het Woord van God
  • Jaren praktijkervaring met veel voorbeelden en situaties
  • Duidelijke video voorbeelden
  • Door de hele training heen vraag en antwoord
  • Puttend uit jaren ervaring op allerlei gebieden met confrontatie van allerlei bevolkingsgroepen, afkomsten en sociale verschillen.

U krijgt een rode draad in handen die u zich snel eigen heeft gemaakt zodat u in de kracht van de Heilige Geest vol liefde de geweldige reddende Waarheid mag delen.

De training begint met het uitleggen waarom mensen Jezus nodig hebben. Heel basis, we moeten gered worden van onze zonden. Maar wat zijn zonden dan? En hoe kunnen we dat overbrengen aan een ongelovige zonder dat we iemand oordelen of kwetsen? Als iemand niet doorheeft dat hij/zij verloren gaat, heeft die persoon ook geen redder nodig. De perfecte liefde van God uit zich in het sterven en opstaan van Jezus.

De deelnemers krijgen een rode draad mee van a  tot z met letterlijk welke vragen ze kunnen stellen om zo naar het punt van redding te komen. Vanaf punt A ‘hoe stuur ik een gesprek naar God’ tot punt Z, ‘hoe nodig ik de persoon direct uit om een nieuw leven te beginnen met Jezus’. De methode is gebaseerd op Lukas 18 vanaf vers 18 en onderbouwd met vele bijbelteksten die laten zien dat de wet zonde doet kennen.

Daarnaast leert de training de deelnemers hoe je eenvoudig en laagdrempelig kunt bidden met mensen. De reden hiervoor is omdat we het kunnen uitleggen, kunnen uitbeelden en kunnen getuigen, maar er is niets zo krachtigs als een ontmoeting met Jezus zelf.

De training is theoretisch door de onderbouwing, praktisch vanwege de vele voorbeelden, interactief vanwege de vragen aan het publiek (zij lezen ook de bijbelteksten voor) en de vraag-en-antwoord tijdens de training en dynamisch dankzij de rollenspellen en video-voorbeelden die getoond worden. De training is daarom geschikt voor alle leeftijden.

We raden u wel aan om een leeftijdscategorie te kiezen en hen bij elkaar te zetten. Bijvoorbeeld een training toegespitst op tieners, jongeren, volwassenen of ouderen. Dit omdat de trainer zijn/haar manier van trainen aanpast aan de deelnemers. Dit heeft te maken met belevingswereld, de diepgang van de theorie en de maatschappelijke situatie waarin de deelnemers dagelijks leven.

De evangelisatie training zal direct gecombineerd zijn met praktijk. Dat wil zeggen dat we na de training diezelfde middag op locatie gaan evangeliseren. De praktijk is waar het daadwerkelijk gebeurd om de aanwezigen te coachen, een goed voorbeeld te geven en om vragen te beantwoorden waar zij tegenaan lopen. De stad is daarvoor een uitermate geschikte plek, omdat wij niet mee kunnen naar de verjaardagen, werkvloer, sportclubs en scholen van de deelnemers.

Een opzet van de gehele dag in Amersfoort is:

08:30 uur inloop

09:00 uur theorie

10:30 uur pauze

10:45 uur theorie

12:00 uur lunch en tegelijk video voorbeelden

13:00 uur vraag en antwoord en rollenspellen

14:00 uur richting praktijk locatie rijden, op locatie bidden

14:30 uur praktijk

16:30 uur verzamelen op praktijk locatie

17:00 uur evaluatie met alle deelnemers

U mag zelf een lunch mee nemen. De training kost geen geld, maar er zal wel een collecte ten bate van de huur van de zaal en de gebruikte evangelisatie materialen gehouden worden.

Inschrijven evangelisatie training

U kunt zich hier inschrijven voor de evangelisatie training.

Wilt u zelf een evangelisatie training organiseren in uw kerk? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of vrijblijvend advies voor uw ideeën.

Hieronder leest u enkele referenties over de evangelisatie training die we door heel Nederland geven. Op de meeste locaties geven we jaarlijks dezelfde training voor een nieuwe groep deelnemers.

 

VBGroningen referentie YouTube

VBGroningen“Het is gewoon geweldig om te zien hoe je het hele evangelie leert uitleggen, toepassen en we hebben prachtige dingen meegemaakt vandaag op straat. Het is echt aan te raden!”

Arjan Hammenga en J.H. (Vrije Baptistengemeente Groningen)

 

 

Levend Evangelie Gemeente referentie YouTubeLEG“Het was ontzettend leuk, inspirerend en vooral heel praktisch door de voorbeelden vanuit de praktijk. Er was veel gelegenheid om vragen te stellen en de mensen zijn geïnspireerd en enthousiast weer naar huis gegaan!”

Martijn Piet (Voorganger Levend Evangelie Gemeente Aalsmeer)

 

 

DTS Amsterdam referentie YouTubeDTS Amsterdam“Het was echt een topdag en veel studenten werden over de streep getrokken om te gaan evangeliseren. Het was echt een topstart voor de eerste week van DTS in Amsterdam!”

E. van den Berk (medewerker DTS Amsterdam)

 

 

Bijbelschool Foundation 4 LifeReferentie bijbelschool Foundation 4 Life - Evangelisatie Training.nl“Het is een goede training die je helpt om mensen te gaan bereiken met het evangelie en om het koninkrijk van God zichtbaar te maken. Van harte aanbevolen!”

Pieter Zwart (Oprichter Bijbelschool Foundation 4 Life)

 

 

Sander van Dijk YouTube ReferentieTransformed Rijssen“Het was echt een super workshop met duidelijke praktische tips!”

Sander van Dijk (Leider jongerenbeweging Transformed)

 

 

Referentie HeartBeat weekend<Logo Heartbeat

“Je krijgt duidelijke handvatten van hoe begin je een
gesprek en hoe kun je mensen makkelijk over Jezus vertellen!”

Michiel Koers (Medewerker Hearbeat weekend)

Aankomende activeiten:

26 augustus 2015 - Studentlife
18 oktober 2015 - Tent samenkomst in Wensum
25 oktober 2015 - Evangelische Gemeente Jozua Drachten
01 november 2015 - Lighthouse Almkerk
08 november 2015 - Tienergroep bij de Pijler in Lelystad
15 november 2015 - Rafaël Putten
17 november 2015 - Evangelisatie training in Soest
21 november 2015 - Spreken en evangelisatie training in Londerzeel
19 december 2015 - Evangelisatie praktijk in Soest
03 januari 2016 - X-Stream Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten
07 februari 2016 - Petruskerk te Wapenveld
21 februari 2016 - Kom en Zie Rotterdam
02 mei 2016 - Stichting BEGRA Aalsmeer
10 juli 2016 - Evangelische gemeente Bommelerwaard

Maak het werk mogelijk

Door ons financieel te helpen, door met ons in gebed te strijden of door heel praktisch te voorzien in benodigd werk voor de campagnes!

Contact en vragen

Heeft u vragen over Stichting Nederland gered of het werk wat wij doen? Aarzel niet om contact op te nemen met ons! We staan u graag te woord. U kunt ons bellen op 06-47045659 of stuur ons een email op info@nederlandgered.nl