Therm 30pr
Therm 30pr

Evangelisatie campagne Goes

Lees het verslag!

Bereik de regio van Goes met het evangelie!

[thermometer raised=5508 target=18000 width=100 align=right]Van 25 t/m 27 maart 2015 organiseren we een grote openlucht evangelisatiecampagne. De campagne heeft als thema “De kracht van Pasen” en zal plaatsvinden midden in het hart van Goes. We maken gebruik van dé A-locatie van Goes, namelijk het centrale plein met alle uitgaansgelegenheden: de Grote Markt. Het plein bied de perfecte locatie voor ons podium van 8×8 meter met catwalk en groot LED scherm van 3×4 meter. We verwachten veel mensen uit Zeeland die we mogen vertellen over het verlossende en geweldige werk van Jezus Christus aan het kruis.

Om dit te realiseren werken we nauw samen met de lokale gemeenten in deze regio. De kerken in Goes vangen de mensen op die tijdens de avond een keuze voor Jezus hebben gemaakt. De contactgegevens van de mensen zullen worden overgedragen aan de lokale kerk zodat zij binnen 24 uur contact kunnen opnemen met de pas-gelovigen.

Geef een gift voor de campagne in Goes

Locatie:

De locatie is altijd van cruciaal belang. Met evangelisatie is de nummer 1 prioriteit om op Gods tijd op Gods locatie te zijn. Praktisch gezien moet de locatie zelf voor iedere inwoner uit de regio een bekend en direct herkenbare plaats zijn en het moet voldoende ruimte en sfeer bieden voor het podium. Met de lokale kerk hebben we de verschillende geschikte locaties bezocht maar wisten we direct bij het aandoen van de Grote Markt, dat dit dé plek is waar God de campagne wil houden.

We maken gebruik van dé A-locatie van Goes, namelijk het centrale plein met alle uitgaansgelegenheden: de Grote Markt. Het plein bied de perfecte locatie voor ons podium van 8×8 meter met catwalk en groot LED scherm van 3×4 meter. Het is benaderbaar vanuit elke hoek, het voelt open en ruim aan en door het prachtige stadhuis en mooie sfeerverlichting is het plein uitermate geschikt om de niet-gelovige, jong en oud, zich thuis te laten voelen.

Waarom Goes?

We gaan alleen waar God ons heen stuurt. In antwoord op ons gebed (Hier zijn wij, zend ons! Jesaja 6:8) opende God in juni 2014 al de deuren in Goes op bovennatuurlijke manier. We kwamen in contact met de lokale kerk voor iets heel anders, maar kregen op de eerste avond al toezegging van 3 lokale kerken.

Meewerkende lokale kerken:

Er zijn op dit moment vijf meewerkende kerken:

 • Familitytime Ministries in Goes
 • Rafaël in Goes
 • Huis van Elia in Goes
 • Nieuw Leven Gemeente in Middelburg

Programma campagne:

De vergunning vanuit het stadsbestuur van de gemeente Goes staat ons toe om ‘s avonds van 20:00 uur tot 21:30 uur een geweldig optreden te mogen verzorgen. Tijdens de avond krijgt de Heilige Geest veel ruimte om te werken om mensen een ontmoeting te laten krijgen met Jezus.

Een avond bevat de volgende elementen:

 • Opening door lokale kerk (herkenbaarheid voor de toeschouwers)
 • Meerdere spetterende nummers van de Nederland Gered band
 • Genezing van ziekte, bevrijding van duisternis en woorden van kennis vanaf het podium over de toehoorders om hen een ontmoeting met Jezus te geven
 • Een koor dat een lied ten gehore brengt
 • Een dramateam dat de kruisiging en opstanding uitspeelt, in dit geval op Via Dolorosa
 • Twee krachtige, korte, illustrerende, heldere en gepassioneerde bekeringsoproepen
 • Een dans/mime team dat een dans ontworpen heeft speciaal omtrent Pasen
 • Krachtige, korte getuigenissen

Programma overdag:

Overdag zitten we uiteraard niet stil en zullen we de lokale gemeente:

 • Trainen op het gebied van evangelisatie
 • Meenemen in straatevangelisatie
 • Trainen op het gebied van voorbede
 • Meenemen in voorbede en gebedswandelingen

Nazorg:

Evangelisatie zonder goede nazorg is net als een motor zonder olie. Het maakt veel geluid, maar komt niet heel ver. Daarom zal elk persoon die kiest voor Jezus een door Nederland Gered gemaakte beslissingskaart invullen met doordrukvellen. Een exemplaar gaat naar de organisatie, een gaat naar de voorbidders en een gaat naar de nazorgers welke de kaarten binnen 24 uur nabellen voor een vervolgafspraak. Deze afspraak kan zijn naar de kerk, naar een cursus of een ander initiatief voor pas-gelovigen.

Na het invullen van deze kaart krijgt de persoon een bijbel genaamd ‘De Levensbron’. Dit is een HSV vertaling met daarin Genesis, Psalmen en het hele Nieuwe Testament. Ook bevat deze bijbel een geweldig grote inleiding voor mensen die de bijbel voor het eerst lezen.

Daarnaast krijgen ze het nazorgboekje ‘Je beste Keuze Ooit’ om hen te helpen de eerste stappen in het Christelijk leven te zetten.

Bekendheid:

Een prachtig podium, een geweldig programma, krachtige prediking, de werking van de Heilige Geest, ondersteuning door visuele hoogstandjes en publiek-trekkende optredens zijn allemaal zonde van de tijd en geld als er uiteindelijk geen mensen op af komen.

De-Kracht-van-Pasen-Goes-flyer---Nederland-zal-worden-GeredDaarom is het belangrijk dat er naast gebed ook flink geïnvesteerd wordt in de juiste marketing. Er zullen 2 weken achter elkaar eye-catching flyers worden verspreid met de huis-aan-huis folders die op 20.000 matten valt. Er worden posters opgehangen door de lokale gelovigen op elke plek waar het maar mag, de Facebook marketing draait op volle toeren en de marketing via hét informatieportaal over evenementen van Goes doet goed mee. Tevens zullen er persberichten verschijnen voor alle lokale kranten en media zodat er flink wat aandacht naar de campagne getrokken wordt en doet de mond op mond reclame ook veel.

Investering:

Nederland Gered gelooft in Koninkrijks kwaliteit en het reflecteren van de Koning in alles wat we doen (Kol. 3:23). Nederland Gered verzorgt de campagnes volledig op basis van giften. De maanden voorbereidingen wordt gedaan door vrijwilligers die een hart hebben voor Koning Jezus en zich hiervoor geroepen weten.

Voor deze campagne van 3 avonden hebben we totaal € 18.000,- nodig om de kosten te dekken van o.a. de techniek, promotiemateriaal en de organisatie zelf. We geloven in transparantie m.b.t. de begroting en delen graag waar het geld heengaat:

€ 1.400,-
voor sluitende nazorg. Iedereen die kiest voor Jezus vult een beslissingskaart met doordrukvellen in (een vel naar de organisatie, een vel naar de lokale nabellers en een vel naar de lokale bidders) en krijgt daarbij een nazorgboekje ‘Je beste keuze ooit’ en ‘De Levensbron’ met daarin Genesis, Psalmen en het hele Nieuwe Testament. Dit bedrag is goed voor 500 nazorgpakketten.
€ 12.000,-
voor een geweldig openlucht podium (er zijn er maar 11 van in Nederland), catwalk, fantastisch licht en geluid (professioneel theater kwaliteit), LED scherm zodat niemand iets mist (4×3 meter op 5 meter hoogte), camera’s om alles constant in beeld te krijgen en vier mensen die het fulltime bedienen.
€ 1.800,-
voor marketing, drukwerk en verspreiding van huis aan huis materiaal.
€ 2.000,-
voor onkosten vergoedingen van alle sprekers, bandleden, acts, mensen die van ver komen om te reizen en de lokale gastgezinnen
€ 800,-
Voor onkosten zoals vergunning, catering, stroom kosten, beveiliging en onvoorziene kosten

Wilt u investeren in Goes en het mogelijk maken dat de inwoners van Goes en omstreken het evangelie te horen krijgen?

Geef nu voor de campagne in Goes

 

Aankomende activeiten:

10 februari 2019 – Christengemeente Huizen
21 februari 2019 – Evangelisatie training & praktijk bijbelschool Kingdom Life College
03 maart 2019 – VEG Elburg
24 maart 2019 – Evangeliegemeente Morgenstond Nieuwegein
02 juni 2019 – Levend Evangelie Gemeente Aalsmeer
30 juni 2019 – VEG Elburg
07 juli 2019 – Christengemeente Huizen
15 september 2019 – Evangeliegemeente Morgenstond Nieuwegein
29 september 2019 – VEG De Burcht in Sleeuwijk
20 oktober 2019 – Christengemeente Huizen
01 december 2019 – VEG Elburg

Evangelisatie training

Wilt u graag een training aanbieden aan uw gemeenteleden? Een praktische training waarin de deelnemers een concrete leidraad en uitleg hebben welke ze kunnen gebruiken op het werk, thuis, op verjaardagen en op straat!

Het is mogelijk om een training te organiseren vanuit uw organisatie. We komen dan op locatie de training geven. Het is mogelijk om ook die dag een praktijk gedeelte te doen.

Meer informatie

Maak het werk mogelijk

Door ons financieel te helpen, door met ons in gebed te strijden of door heel praktisch te voorzien in benodigd werk voor de campagnes!

Contact en vragen

Heeft u vragen over Stichting Nederland gered of het werk wat wij doen? Aarzel niet om contact op te nemen met ons! We staan u graag te woord. U kunt ons bellen op 06-47045659 of stuur ons een email op [email protected]