Dag 2 – Evangelisatie campagne Goes ‘de Kracht van Pasen’

Geschreven door Joosse op . Geplaatst in Goes

Na een korte nacht begon om 10:00 uur de interkerkelijke evangelisatie training voor de lokale gemeenten. Geweldig om zo met elkaar God te zoeken en te dienen. Het was een mooie training waarin veel praktische handvatten gegeven werden aan de aanwezigen.

Tijdens de lunch hadden we overleg met alle coördinatoren en evalueerde we de dag van gisteren. Er waren ontzettend veel positieve geluiden in het publiek en we verwachten dat God nog meer gaat doen vanavond. Tijdens de evaluatie ging de lokale gemeente voorbede doen en

Na de lunch gingen de aanwezigen in de regen de straat op, het Koninkrijk van God zichtbaar maken in Goes. Er waren veel gesprekken geweest (ondanks de stromende regen) en we mochten veel mensen uitnodigen voor de avond.

Na de evangelisatie gingen we eten met het hele team. We genoten wederom van een heerlijke maaltijd voorzien door de lokale kerk die voor de hele groep ging koken. Wat een zegen om zo gedragen te worden door broeders en zusters die je niet persoonlijk goed kent, maar wel een gezamenlijke passie heeft; het zichtbaar maken van Jezus in een stad.

Evangelisatiecampagne Tijdens het eten hoorden we dat er gisteravond nog een wonder was gebeurd. Het eerste woord van kennis woensdag ging over astma en problemen met de ademhaling. Er werd gebeden maar niet direct gereageerd vanuit het publiek. Later hoorde we dat een oudere vrouw compleet genezen was van haar astmatische aandoeningen zodra er gebeden werd vanaf het podium. Hier had zij jarenlang last van. Prijs God voor Zijn wonderen en liefde!

Evangelisatie campagne Goes - PubliekNa het eten ging de band soundchecken, de laatste instructies werden gegeven en we hadden voorbede waarin we allemaal duidelijk ervoeren dat vanavond God ons weer zou gaan verbazen. Ondertussen was het volledig droog geworden en we liepen gezamenlijk naar de Grote Markt en daar kwam iemand naar ons toe, gisteravond waren er nog meer wonderen gebeurd.

Deze persoon had gehoorbeschadiging opgelopen enkele jaren geleden door te harde muziek. Hij hoorde constant een ‘kraak’ in zijn oor. Woensdagavond werd er specifiek gebeden voor oor beschadiging en deze man getuigde dat sinds dat moment de kraak niet meer aanwezig was in zijn oor. Alle eer en glorie voor God!

Evangelisatie-campagne-Goes-Mime-optredenDe avond begon met een mooie opening van iemand uit de lokale gemeente. De aanwezige mensen was vele malen groter dan de eerste avond. De band speelde een prachtig nummer en trok mensen naar het plein. Het eerste optreden van de Mime-Solo was een groot succes. Hij speelde de lijdensweg van Jezus uit en had de aandacht volledig naar zich toe getrokken op het plein. Een krachtig nummer, duidelijke tekst en een prachtig optreden waar we ademloos naar keken.

Mime optreden evangelisatie - Campagne Goes - Nederland GeredToen volgde er een tijd waarin er door 8 verschillende mensen (die elkaar strak opvolgden) eerst werd getuigt van een groot wonder die zij hebben meegemaakt. Vervolgens deelde zij wat God liet zien wat er aanwezig was aan ziekten en kwalen. De mensen reageerde op de aangegeven ziekten en kwalen en er werd vanaf het podium genezing uitgesproken in Jezus’ naam. Het was een bijzondere tijd.

Daarna werd er een krachtige prediking gesproken waarbij de volle terrassen en de aanwezigen aandachtig luisterden. De prediking ging over het feit dat Jezus heeft gezegd dat Hij De Weg, De Waarheid en Het Leven is en dat niemand tot de Vader komt dan door Jezus. Het voorbeeld van het zwembad werd krachtig neergezet, alle geloven staan aan de kant, maar alleen Jezus duikt het water in om de drenkeling te redden. De mensen luisterden aandachtig en ook op de terrassen hoorden we een duidelijke stilte. Het Woord werd gesproken en de uitnodiging gedaan. Geweldig om te getuigen over onze God dat Hij de Enige is die mensen kan vergeven, genezen, bevrijden en ons nieuw leven wilt geven!

Evangelisatie campagne Goes - Mime optreden 2Na de prediking kwam de Mime solist opnieuw met een prachtige dans. Ook deze dans was wederom van hoog niveau en het had zijn uitwerking.  Fantastisch om te zien! De band speelde daarna een prachtig nummer en de mensen luisterden. Wederom werden er getuigenissen gedeeld, woorden van kennis gedeeld en genezing en bevrijding meegedeeld aan de aanwezigen.

De prediking volgde en er werd gepassioneerd gesproken over het feit dat er een duidelijk verschil is tussen religie en relatie. Dat we jaren naar de kerk kunnen gaan en niet gered kunnen zijn. We hebben wedergeboorte nodig! We zijn net als een rups, kruipend, laag bij de grond, niet bijzonder mooi, met geen overzicht en uitzicht. Maar als de rups wedergeboren wordt en hij uit zijn cocon komt word het een prachtige vlinder! De rups krijgt overzicht, kan vliegen, ziet alles vanuit een ander perspectief en gaat doen waar hij voor bestemd is! We lopen vaak als kippen rond te kakelen op de grond terwijl we bedoeld zijn om als adelaars te vliegen. Dat is alleen mogelijk met Jezus, Hij mag in ons leven komen en wil het verschil maken!

Na de bekeringsoproep werd er weer een prachtig nummer gespeeld door ons getalenteerde band. De avond werd afgesloten met een duidelijke uitnodiging dat mensen ons konden herkennen aan de badges en dat we er morgen weer zijn. De band gaf een toegift en om 21:45 stopte de avond.

Na het programma kwam iemand naar ons toe die al enkele jaren een blessure in de schouder had. Deze man getuigde dat de pijn volledig weg was, maar hij kon het zelf niet geloven dat God dat zou doen! Toch was het zo en we konden getuigen en de man uitnodigen voor een nieuw leven samen met Jezus.

Evangelisatie campagne Goes - OpnamesDe gehele avond is op film vastgelegd door twee getalenteerde mensen welke niet geloofde maar “Zeer aangenaam verrast waren. We kunnen blijven luisteren naar wat er hier gebeurd en dit lijkt helemaal niet op wat we gewend zijn uit een kerk! Bijzonder zeg!”

We kijken terug op een fantastische avond en zien enorm uit wat God op de laatste dag gaat doen.

Aankomende activeiten:

18 september 2019 – Evangelisatie training Bijbelschool Foundation 4 Life
21 september 2019 – Evangelisatie training Pinkstergemeente Stadskanaal
22 september 2019 – Evangeliegemeente Morgenstond Nieuwegein
29 september 2019 – VEG De Burcht in Sleeuwijk
20 oktober 2019 – Christengemeente Huizen
01 december 2019 – VEG Elburg
23 februari 2020 – Evangeliegemeente Morgenstond Nieuwegein
04 oktober 2020 – Evangeliegemeente Morgenstond Nieuwegein

Evangelisatie training

Wilt u graag een training aanbieden aan uw gemeenteleden? Een praktische training waarin de deelnemers een concrete leidraad en uitleg hebben welke ze kunnen gebruiken op het werk, thuis, op verjaardagen en op straat!

Het is mogelijk om een training te organiseren vanuit uw organisatie. We komen dan op locatie de training geven. Het is mogelijk om ook die dag een praktijk gedeelte te doen.

Meer informatie

Maak het werk mogelijk

Door ons financieel te helpen, door met ons in gebed te strijden of door heel praktisch te voorzien in benodigd werk voor de campagnes!

Contact en vragen

Heeft u vragen over Stichting Nederland gered of het werk wat wij doen? Aarzel niet om contact op te nemen met ons! We staan u graag te woord. een email sturen via [email protected]