Dag 3 – Evangelisatie campagne Goes ‘de Kracht van Pasen’

Geschreven door Joosse op . Geplaatst in Goes

Evangelisatie training campagne GoesDe derde en laatste dag van de evangelisatie campagne in Goes ‘de Kracht van Pasen’ begon om 10:00 uur met evangelisatie training deel 2. Het was een blauwe lucht en de zon scheen volop. Een heerlijk contrast met de afgelopen dagen van regen. We kwamen weer samen in het gebouw van de lokale kerk waarin we vragen mochten beantwoorden, elkaar mochten motiveren en het Woord mochten induiken om te leren over evangelisatie.

Na de training gingen we evalueren tijdens de lunch met alle coördinatoren en hebben we de laatste zaken besproken van de laatste avond van de campagne. Na de lunch was er een krachtige voorbede en gingen we de straat op om het evangelie te delen en mensen weer uit te nodigen voor de laatste campagne avond.

Tijdens de evangelisatie middag scheen de zon volop en zijn er zeer goede gesprekken geweest en zijn er diverse wonderen gebeurd. Een daarvan is zeer opmerkelijk. Een jonge vrouw was met twee vrienden in de stad op weg naar een coffeeshop om meer wiet te gaan halen. Nadat het evangelie was uitgelegd werd haar vinger totaal genezen door gebed. Een van haar vrienden reageerde daarop dat hij clean wilde worden omdat hij anders de opleiding niet kon volgen. Hij vroeg of daar ook voor gebeden kon worden. Na het gebed keek hij helder uit zijn ogen en reageerde dat hij dit nog nooit meegemaakt had, in een klap kon hij weer helder nadenken, had hij geen zin meer om te gaan doen wat ze van plan waren (joints roken) en getuigde hij tegen zijn vriend. Zijn vriend wilde dat ook ervaren en ook hij werd na gebed bevrijd van zijn bedwelming op dat moment en stond met grote ogen en verbazing tegen zijn vriend te vertellen dat dit toch wel echt onverklaarbaar was en bijzonder! Alle drie kregen op die middag een ontmoeting met Jezus en we mochten hen uitnodigen voor de avond campagne. God is goed en verandert levens!

Evangelisatie campagne Goes - band - Nederland GeredNa de evangelisatie genoten we van een heerlijk verzorgde maaltijd door mensen uit de lokale gemeente. Heerlijk en wat een zegen om zo samen op te trekken voor Jezus! Na het eten ging de band soundchecken, werden de laatste instructies gegeven en volgde een tijd van voorbede.

Het was nog steeds een heerlijke dag toen we naar de Grote Markt liepen en genoten van de zon die scheen. De laatste campagne avond was weer iets anders dan de andere voorgaande avonden. Na de opening samen met iemand uit de lokale kerk werd er een prachtig nummer opgevoerd door de getalenteerde band. Vervolgens volgde er een getuigenis van iemand uit Goes zelf die vrij gekomen is van drugs, depressie en een vernietigende levensstijl door God. Hij sprak krachtig en vol passie waardoor vele mensen bleven staan luisteren.

 Evangelistie campagne Goes - woorden van kennis delenEr volgde weer een lied gezongen door de band waarna er op woorden van kennis werden uitgesproken. Er gebeurde diverse genezingen en mensen werden aangeraakt door Jezus liefde. Daarop volgde een prediking over de genade en vergeving van Jezus uitgelegd aan de hand van de brugwachter die een afschuwelijke keus moet maken. De brug open laten waardoor de trein met honderden mensen de rivier in rijd of zijn zoon die vast zit in de machinekamer laten sterven en de trein veilig laten doorrijden. De brugwachter kiest ervoor om zijn eniggeboren zoon op te offeren voor al die mensen in de trein.

De oproep werd gedaan en er werden beslissingskaarten ingevuld. Daarna kreeg ieder persoon die een kaart had ingevuld een bijbel en nazorgboekje! Het was weer feest in de hemel.

Prediking evangelisatie campagne Goes - Nederland GeredVervolgens speelde band weer een geweldig nummer waarna er wederom een getuigenis werd gedeeld door iemand uit Goes. Zijn getuigenis was ook pakkend, aangrijpend en mensen herkenden zich er in. Na weer een moment van bidden voor de zieken werd de prediking gedaan aan de hand van het verhaal van de verloren zoon. Weer werden er beslissingskaarten ingevuld en kregen die mensen een bijbel en nazaorgboekje. Prijs God voor nieuwe en veranderende levens!

De afsluiting werd gedaan en mensen konden nog naar ons toe komen voor gebed. De band gaf een laatste toegift en weer gebeurden er wonderen en werden er mensen overgedragen aan de nazorgers. Geweldig wat een prachtig werk we mochten doen voor onze Koning!

Aankomende activeiten:

14 november 2017 – Evangelisatie training en praktijk Bijbelschool C7 en Foundation 4 Life
18 november 2017 – Interkerkelijke Evangelisatie Training en praktijk van Stichting Nederland Gered
19 november 2017 – Evangelische kerk de Schuilplaats Bergen op Zoom
26 november 2017 – Evangeliegemeente Castricum
29 november 2017 – Praktijk evangelisatie in Amersfoort met studenten Bijbelschool Foundation 4 Life
06 december 2017 – Praktijk evangelisatie in Amersfoort met studenten Bijbelschool Foundation 4 Life
07 december 2017 – Praktijk evangelisatie met Rafaël Amersfoort
10 december 2017 – Vrije Evangelische Gemeente Elburg
17 december 2017 – Evangelisch Centrum Shelter Dronten
20 december 2017 – Praktijk evangelisatie in Amersfoort met studenten Bijbelschool Foundation 4 Life
28 januari 2018 – @ The Cross – VEG Elburg jongeren
18 februari 2018 – Ichtus VBG in Twente

Evangelisatie training in Amersfoort

Altijd al hebben leren evangeliseren? Of wil je een concrete leidraad en uitleg hebben waar je wat aan hebt op je werk, thuis, op verjaardagen of op straat? Dit is je kans!

Zaterdag 18 november 2017 geven we weer een interkerkelijke evangelisatie training! De deelname is geheel gratis (wel collecte i.v.m. zaalhuur). De locatie is centraal gelegen in Nederland, namelijk op 4 min. afstand met de stadsbus vanaf Amersfoort Centraal Station. De toerusting duurt van 10:00 uur tot 14:00 uur waarna de praktijk begint tot 16:30 uur.

Meer informatie

Maak het werk mogelijk

Door ons financieel te helpen, door met ons in gebed te strijden of door heel praktisch te voorzien in benodigd werk voor de campagnes!

Contact en vragen

Heeft u vragen over Stichting Nederland gered of het werk wat wij doen? Aarzel niet om contact op te nemen met ons! We staan u graag te woord. U kunt ons bellen op 06-47045659 of stuur ons een email op info@nederlandgered.nl